Mykonos, grekiska ön – destination guide

Mykonos är en grekisk ö, cirka 41 kvadratkilometer i området och består huvudsakligen av granit. En del av den cykliska öarnas grupp, Mykonos är den mest kända och mest populära av de grekiska öarna.

Den vackra, kosmopolitiska Mykonos Town (känd lokalt som Chora) är öns huvudstad och är full av traditionella byggnader och massor av livliga nattliv. Belägen på en sluttning är väderkvarnarna i Chora och det finns också det pittoreska kvartalet Little Venice, som båda är landmärken i staden. När du besöker restaurerade traditionella väderkvarnar kan du ta in den underbara panoramautsikten över byn och hamnen. Den lilla Venedigskvartalen av staden är full av färgglada hus, kaféer och gott om nattliv.

Ön är en favorit turist destination, känd främst för sina fantastiska sandstränder och dess fantastiska livliga nattliv.

De mest populära stränderna är de på ön södra kusten, inklusive Paradise, Super Paradise, Elia, Platis Gialos, Psarou, Agios Ioannis, Agrari, Paranga, Kalo Livadi och Ftelia. Dessa stränder anses vara några av de bästa i Grekland med vackra orörda sandar och kristallklart blått vatten.

Nattlivet här är känt över hela världen och lockar ett stort antal revelers till sina klubbar, barer och strandbarer. Fester på dessa klubbar och barer varar hela natten. Mykonos anses också vara en av de bästa homosexuella och lesbiska semestermålen i Europa.

Klimatet här är typiskt medelhavet med torra, varma somrar och milda vintrar, med mycket lite nederbörd. Den bästa tiden att semestra här är mellan april och augusti när vädret är bäst.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *